США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників

США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників

США хочуть відправити в Україну додаткових військових радників через активізацію російських військ та для допомоги з наданим озброєнням.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на речника Пентагону генерал-майора Патріка Райдера та американських чиновників.

Як зазначив Райдер, радники не виконуватимуть бойових обов’язків, а радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових.

Протягом цього конфлікту міністерство оборони переглядало та коригувало нашу присутність у країні відповідно до змін умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва (ODC) у посольстві, — зазначив він.

Офіс оборонного співробітництва укомплектований виключно персоналом міністерства оборони, але інтегрований у посольство США і виконує лише консультативні та допоміжні, а не бойові обов’язки.

Кількість таких військових радників з міркувань безпеки не називають. Проте джерела припускають, що йдеться про близько 60 осіб.

За словами чотирьох американських чиновників і особи, знайомої з планами, які побажали залишитися анонімними, додаткові радники контролюватимуть поставки озброєння із США, а також допомагатимуть з його технічним обслуговуванням. Особливо йдеться про складне озброєння. Це нагальна потреба, оскільки влітку очікується загострення ситуації на фронті.

Нагадаємо, Палата представників США підтримала законопроєкт допомоги Ізраїлю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next