У Молдові штрафуватимуть за георгіївські стрічки та символи Z/V

У Молдові штрафуватимуть за георгіївські стрічки та символи Z/V

Глава національної поліції Молдови Віорел Чернеуцяну поінформував, що влада країни, відповідно до чинного законодавства, штрафуватиме своїх громадян, які на 9 травня вирішать носити георгіївську стрічку або символіку російського вторгнення “Z” та “V”.

Чернеуцяну пояснив в етері Radio Moldova, що закон прямо регламентує, що ці російські символи підпадають під дію заборонених знаків.

Зауважимо, у квітні 2022 року у Молдові заборонили носити георгіївські стрічки та знаки Z та V у публічних місцях. Президентка країни Мая Санду наголосила, що усі ці символи уособлюють російську військову агресію проти України.

Так, за виготовлення, збут, розповсюдження, публічне використання георгіївської стрічки та знаків Z та V у Молдові передбачено штраф. Для фізичних осіб він становить від 4,5 тис. до 9 тис. леїв (від $250 до $500). Тоді як юридичним особам доведеться заплатити від 9 тис. до 18 тис. леїв (від $500 до $1000).

Раніше Служба інформації та безпеки Молдови (СІБ) заблокувала 31 російський онлайн-портал через загрозу для Молдови та України. Зазначалося, що контент на інтернет-порталах може спричинити “напругу та соціальні конфлікти”.

Окрім цього, депутатка від правлячої молдовської партії “Дія та солідарність” (PAS) Дойна Герман заявила, що до кінця 2024 року Молдова планує припинити участь майже у всіх договорах, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД). Вона додала, що країна вже на фінальному етапі цього процесу, попри деякі невирішені питання.

Начальник генштабу бельгійської армії адмірал Мішель Хофман попередив про війну з Росією. Він стурбований тим, що країна перейшла до воєнної економіки та що президент РФ Володимир Путін продовжує погрожувати Європі. Він пояснив, що цілями Кремля можуть стати країни Балтії та Молдова.

Нагадаємо, Серед європейських держав Україна має найвищу готовність воювати за свою країну

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next