Греція не планує відправляти Україні системи ППО - прем'єр Міцотакіс

Греція не планує відправляти Україні системи ППО - прем'єр Міцотакіс

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що Афіни не планують надавати Україні системи протиповітяної оборони С-300 чи Patriot, оскільки вони важливі для захисту його держави.

Про це повідомляє Iefimerida.

Раніше держави-союзники закликали Грецію поставити Україні системи ППО. Але очільник уряду наголосив, що Афіни не робитимуть цього.

Греція не збирається надсилати Україні ні С-300, ні Patriot. Нас попросили, і ми пояснили, чому ми не можемо цього зробити, - заявив Міцотакіс.

За його словами, Афіни підтримували Україну різними способами, зокрема оборонними матеріалами, але системи С-300 або Patriot "критично важливі для захисту повітряного простору Греції".

Але ми з першого моменту сказали, що не можемо позбутися систем озброєнь, які мають вирішальне значення для наших можливостей стримування. У нас є надлишок матеріалу, яким ми можемо підтримати Україну, ми це зробили, і я вважаю, що це правильний вибір. І, якщо ми зможемо знайти такий матеріал, ми продовжуватимемо це робити. Але системи протиповітряної оборони, про які ви згадали, є критично важливими для захисту повітряного простору Греції й не будуть надані Україні, - сказав грецький прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Росія планує зірвати Саміт миру - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів Неспокійна ніч: над Одесою ППО збили ракети окупантів
У деяких районах міста пожежа.
Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети Над кількома областями України ППО збила чотири ворожі ракети
Йдеться про Волинську, Рівненську та Дніпропетровську області.
Loading...
Load next