Мешканка Закарпаття отримала підозру за поширення фейків рф про «біолабораторії» та «мережі продажу російськомовних дітей»

Мешканка Закарпаття отримала підозру за поширення фейків рф про «біолабораторії» та «мережі продажу російськомовних дітей»

Жительці Берегова Закарпатської області повідомлено про підозру у поширенні матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною та запереченням збройної агресії РФ проти України. 

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури, за процесуального керівництва якої жінці оголошено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України. 

Прокуратурою встановлено, що підозрювана на своїй сторінці в одній із соціальних мереж поширювала публікації провокативного змісту, здійснюючи психологічний вплив на необмежене коло читачів, йдеться у повідомленні пресслужби. 

Жінка розповсюджувала фейки російської пропаганди про нібито наявність на території нашої держави «біолабораторій із виготовлення біологічної зброї» та «мережі продажу російськомовних дітей», що, начебто, і призвело до необхідності розпочати «спеціальну війькову операцію».  

Жителька Берегова також публікувала відео, у яких українські військові звинувачувалися у «розстрілі мирного населення Маріуполя».. 

Наявність у її постах складу злочину підтверджено висновками судово-лінгвістичної експертизи. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Закарпатській області. Наразі правоохоронці готують матеріали провадження для скерування їх до суду. 

Нагадаємо, Кабмін виключив канабіс із переліку особливо небезпечних речовин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео) Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео)
Він неодноразово поширював у соцмережах антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України.
Loading...
Load next