У литовському Сеймі погодили безстрокову заборону на трансляцію російських і білоруських каналів

У литовському Сеймі погодили безстрокову заборону на трансляцію російських і білоруських каналів

Комітет парламенту Литви з питань культури схвалив пропозицію продовжити заборону на ретрансляцію в країні російських і білоруських телеканалів. 

Про це повідомляє LRT.

Поправки, ініційовані міністерством культури, пропонують продовжити заборону на невизначений термін і передбачити, що вона діятиме, доки Росія та Білорусь фігуруватимуть у Стратегії національної безпеки як країни, які становлять небезпеку та загрозу для Литви.

Термін дії останнього обмеження на мовлення телеканалів мав сплинути 1 жовтня 2024 року.

Аби щоразу не повертатися до цього положення і не продовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на Стратегію національної безпеки, яка затверджена Сеймом і в якій Росія і Білорусь зазначені як країни, що становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки. Поки в цій стратегії буде зазначена ця загроза, доти залишатиметься чинною і ця заборона, — пояснював раніше міністр культури Симонас Кайріс.

Попередній раз парламент Литви продовжував заборону на ретрансляцію та розповсюдження в інтернеті радіо- та телепрограм компаній, які створені, прямо чи опосередковано належать, контролюються або фінансуються Росією чи Білоруссю, у вересні 2023 року. Виняток поширюється лише на канали, що розповсюджуються країнами Європейського Союзу.

Нагадаємо, В Україні знеструмлені понад 55 тисяч споживачів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next