Латвія забороняє в'їзд в країну на зареєстрованих у Білорусі авто

Латвія забороняє в'їзд в країну на зареєстрованих у Білорусі авто

З 16 липня особам із зареєстрованими у Білорусі транспортними засобами – легковими пасажирськими автомобілями – заборонено в'їжджати до Європейського Союзу через прикордонні пункти перетину кордону Латвії з Білоруссю та Латвії з РФ.

Про це повідомляє DELFI із посиланням на Державну податкову службу Латвії (VID).

Заборона набирає чинності після опівночі.

Зазначається, що це обмеження запроваджено відповідно до встановлених правових актів Європейського Союзу та роз'яснень Єврокомісії у рамках восьмого пакета санкцій проти Росії, де є обмеження також щодо Білорусі.

Відтепер заборонено ввозити з Білорусі такі товари, які дозволяють Білорусі диверсифікувати джерела доходів, завдяки чому країна може брати участь в агресії Росії проти України. Це стосується вироблених у Білорусі чи експортованих з Білорусі товарів – включаючи легкові автомобілі.

Відповідно, з 16 липня 2024 року особам заборонено в'їжджати на територію Латвійської Республіки на зареєстрованих у Республіці Білорусь транспортних засобах. Заборона на в'їзд не поширюватиметься на призначені для використання дипломатичними та консульськими установами транспортні засоби, включаючи делегації, посольства та місії.

Особі, зареєстрованій у Білорусі, з транспортним засобом доведеться повернутися назад до країни, з якої вона планувала в'їхати до Латвії. У випадку, якщо особа відмовиться виконувати вказівки митних органів, включаючи повернення до Білорусі чи Росії, відповідно до митних нормативних актів можуть ухвалити рішення про конфіскацію транспортного засобу.

Нагадаємо, У Нідерландах не можуть знайти місце для складу боєприпасів: місцева влада проти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next