В Україні цьогоріч облаштували 218 укриттів у навчальних закладах

В Україні цьогоріч облаштували 218 укриттів у навчальних закладах

У січні – травні 2024 року в Україні облаштовано 218 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в школах та дитячих садках, загалом упродовж року планується облаштувати укриття у 1 295 закладах освіти.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

218 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в школах та дитячих садках України приведено до належного стану протягом перших п’яти місяців 2024 року. Загальна вартість цих робіт склала понад 220 мільйонів гривень.

Більшість укриттів в Україні, близько 80%, розташовані в школах.

За словами заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимура Ткаченка, кількість укриттів у школах збільшується щодня завдяки і проведеним ремонтам, і новому будівництву. Зараз укриття в закладах освіти — це сучасні безпечні простори, облаштовані компʼютерами, проєкторами і всім необхідним для того, щоб діти могли здобувати якісну освіту. В майбутньому такі укриття можуть використовуватися і для інших потреб школи.

Загалом протягом 2024 року в Україні заплановані роботи у 1 295 закладах освіти. На це передбачено майже 7,2 млрд грн. Це і державні субвенції, і місцеві бюджети, і кошти громад.

Станом на зараз в Україні 7 275 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту приведено до належного стану, з них 447 — протягом 2024 року.

Нагадаємо, Молдованина підозрюють у незаконному переправленні чоловіків з України за кордон

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next