НАТО розробляє «сухопутні коридори» для перекидання американських військ у разі війни з рф

НАТО розробляє «сухопутні коридори» для перекидання американських військ у разі війни з рф

НАТО розробляє кілька «сухопутних коридорів», якими у разі великої наземної війни Європи з росією зможуть перекинути американські війська та озброєння до лінії фронту.

Про це повідомляє Telegraph із посиланням на неназваних посадовців. 

Логістичні маршрути стали ключовим пріоритетом НАТО після того, як торік на саміті у Вільнюсі лідери Альянсу погодилися підготувати 300 000 військових, яких утримуватимуть у стані високої готовності для захисту.

Згідно з планами, американські солдати висадяться в одному з погоджених портів і будуть скеровані за заздалегідь запланованими матеріально-технічними маршрутами, щоби протистояти можливій атаці з боку москви:

Нинішні плани передбачають, що американські війська висадяться у нідерландських портах, зокрема в Роттердамі, а після цього їх поїздами перевезуть через Німеччину й далі до Польщі.  Якщо сили НАТО, введені з території Нідерландів, постраждають від російського бомбардування або ж північноєвропейські порти знищать, Альянс планує зосередитися на портах Італії, Греції та Туреччини.

Зокрема, з італійських портів американські війська можуть доставити по суходолу через Словенію, Хорватію до Угорщини. Подібні плани існують щодо перекидання сил із турецьких і грецьких портів через Болгарію та Румунію, щоб дістатися до східного флангу Альянсу.

Розробляються плани транспортування військ через порти на Балканах, а також через Норвегію, Швецію та Фінляндію.

Telegraph пише, що протягом останніх п'яти років Головне управління матеріально-технічного забезпечення НАТО (JSEC) проводило перевірки, щоб виявити різні маршрути, якими можна було б скористатися для перекидання військ з метою протистояння потенційному російському вторгненню.

Начальник JSEC генерал-лейтенант Олександр Солфранк заявив: «Усе створено в такий спосіб, щоб була необхідна стійкість — надійність, резерви, а також надмірності».

Нагадаємо, Жили у Латвії в статусі біженців: Двох громадян рф засуджено до 20 років ув’язнення за жорстоке вбивство жінки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next