Росія відправила військові кораблі до Куби для навчань поблизу США

Росія відправила військові кораблі до Куби для навчань поблизу США

Російська Федерація відправила свої військові кораблі на Кубу для проведення навчань. Вони мають прибути до Гавани наступного тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Куба зауважує, що російські кораблі не є загрозою для регіону й не несуть ядерної зброї.

Цей візит відповідає історичним дружнім відносинам між Кубою і Російською Федерацією і строго відповідає міжнародним правилам, - заявили у МЗС Куби.

Інформаційне агентство підкреслює, що Республіка Куба оголосила прибуття російських кораблів наступного дня після того, як офіційний американський представник повідомив про плани РФ відправити бойові кораблі для військово-морських навчань у Карибський регіон.

Напруженість між Сполученими Штатами та Росією зросла після вторгнення Росії в Україну в 2022 році, а російські військово-морські дії – хоча й регулярні в Атлантиці – посилилися через підтримку США Україною. Сполучені Штати, однак, не вважають очікуване прибуття невеликої кількості літаків і кораблів загрозливим, - йдеться в матеріалі.

Водночас зазначається, що США стежитимуть за навчаннями кораблів РФ.

Нагадаємо, Гуменюк призначили на посаду, не пов'язану зі взаємодією із медіа - Стратком

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
Loading...
Load next