США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією

США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.

Про це повідомляє американська телекомпанія CNN із посиланням на представника міністерства оборони США.

За словами чиновника, військово-морські сили США зазвичай діють у Чорному морі, але розгортання бойових кораблів стане важливим сигналом для Росії про те, що за її діями стежать.

"США зобов'язані повідомити за 14 днів про свій намір увійти в Чорне море відповідно до угоди 1936 року, згідно з яким Туреччина контролює протоки для входу в море. Проте, неясно, чи було надіслано повідомлення", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони США зазначають, що їхні ВМС спостерігати за діяльністю російського флоту та будь-якими пересуваннями військ в окупованому Криму. У разі наступу вони готові реагувати.

Нагадаємо, що катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.

Читайте також
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
"Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море "Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море
Сполучені Штати Америки відкликали свою заяву на прохід американських військових кораблів у Чорне море. Зокрема судна повинні були здійснити заплановане переміщення через турецькі протоки.
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
Loading...
Load next