Україна затвердила відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною

Україна затвердила відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною

Україна затвердила угоду з Угорщиною для відкриття нового пункту пропуску на кордоні. Також уряд виділяє кошти на розбудову прикордонної інфраструктури з Польщею.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Як він зазначив, уряд 7 червня затвердив угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити пункт пропуску «Велика Паладь — Надьгодош» для легкового транспорту. Також буде розширений рух транспорту в пункті пропуску «Лужанка — Берегшурань», зокрема для пасажирських перевезень, вантажних перевезень і порожніх фур.

Крім того, уряд виділив додаткові 222 млн гривень для розбудови прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску. Це стосується закупівлі мобільних сканерів.

Минулого місяця ми запустили спільний митний та прикордонний контроль у пункті пропуску „Рені“ з Молдовою. Прикордонні та митні формальності будуть проводитися тепер лише з української сторони. Це прискорить рух транспорту і це частина нашого проекту зі створення зручного коридору перевезень до румунського порту Галац, — зазначив прем'єр.

Також Україна завершила модернізацію пункту пропуску «Ужгород — Вишнє Нємецьке» на кордоні зі Словаччиною.

Всі ці кроки — необхідна частина нашої інтеграції до ЄС, а також покращення нашої логістики, — додав глава уряду.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото) В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото)
Внаслідок аварії загинуло п'ятеро осіб - троє громадян Угорщини, один громадянин України та ще одна людина з подвійним угорсько-українським громадянством. Водій вантажівки, в яку в'їхав мікроавтобус, при цьому майже не постраждав.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next