Світова більшість вимагає повернення ЗАЕС під контроль України - Енергоатом

Світова більшість вимагає повернення ЗАЕС під контроль України - Енергоатом

Одна із тез підсумкового комюніке Саміту миру - вимога безпечної роботи атомних електростанцій - вимагає повернути Запорізьку АЕС під контроль України.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

Цим документом світова більшість вимагає від країни - агресора повернути ЗАЕС Україні. Це єдиний шлях відновлення ядерної та радіаційної безпеки Запорізької АЕС, а також її захисту, - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що гарантувати недопущення ядерної та радіаційної аварії та завдання шкоди людям та довкіллю може лише повернення ЗАЕС Україні.

НАЕК «Енергоатом» як український оператор чотирьох діючих атомних електростанцій докладе максимальних зусиль задля відновлення роботи Запорізької АЕС відповідно до схваленого Комюніке та забезпечить її надійну та безпечну експлуатацію, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Норвегія виділить $103 мільйонів на відновлення енергетики України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ядерний тероризм з боку росії посилюється: над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети Ядерний тероризм з боку росії посилюється: над Запорізькою АЕС пролетіли дві крилаті ракети
Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників.
Російські війська намагаються зміцнити свої позиції біля Запорізької АЕС Російські війська намагаються зміцнити свої позиції біля Запорізької АЕС
Зокрема вони будуть там фортифікаційні споруди.
Loading...
Load next