У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами за підозрою у шпигунстві

У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами за підозрою у шпигунстві

У Болгарії затримали за підозрою у шпигунстві на користь іноземної держави 23-річного чоловіка з українськими документами, який пробрався на територію ТЕС "Мариця-Схід-2".

Про це повідомляє Nova.bg.

Зазначено, що чоловіка з українськими документами затримали охоронці теплоелектростанції. У ході обшуків у фігуранта виявили мобільні телефони, фотоапарати, а також SIM-карти й карти пам’яті. Чоловіка затримали за збирання для іноземної держави інформації, яка містить держтаємницю.

Наразі готують експертизи, які визначать, чи фотографував затриманий стратегічні об’єкти, якщо так - які саме. Також буде встановлено, чи є фігурант громадянином України, чи займається шпигунською діяльністю та як він потрапив на територію ТЕС.

За словами заступника міського прокурора Софії Христа Крастева, національній безпеці Болгарії нічого не загрожує. Наразі прокуратура готується подати клопотання про безстроковий арешт затриманого.

Нагадаємо, ГУР ідентифікувало 4 окупантів, які розстріляли українських військовополонених у травні 2024 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next