Болгарія створила робочу групу з безпеки в Чорноморському регіоні

Болгарія створила робочу групу з безпеки в Чорноморському регіоні

Через провокативні дії російського флоту проти мирних кораблів і ризик для безпеки Болгарії країна створила робочу групу, яка займатиметься безпекою в Чорноморському регіоні.

Про це повідомив на другій Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи міністр оборони Болгарії Атанас Запрянов. 

Він наголосив, що РФ становить загрозу для колективної безпеки НАТО, а провокації з боку російського флоту - ризик для безпеки в Болгарії. 

Болгарія притримується статуту НАТО і стратегічного компасу. Росія однозначно становить загрозу для колективної безпеки. Російський флот, його провокативні дії проти мирних кораблів у Чорному морі являє собою ризик для безпеки в Болгарії. Воєнні дії заважають експорту українського продовольства через болгарську економічну зону. Морські міни впливають на шляхи економічного постачання в Чорноморському регіоні. І в інтересах НАТО протидіяти цій загрозі, - зазначив Запрянов. 

Також він додав, що це стало причиною того, що Республіка Болгарія створила робочу групу з безпеки в Чорноморському регіоні. 

Саме тому Болгарія встановила робочу групу, яка буде займатися безпекою в Чорноморському регіоні. Для нас це пріоритет - працювати разом і забезпечити цю безпеку, – зазначив очільник оборонного відомства.

Нагадаємо, "Кожен виживає, як може": Кулеба відреагував на прохання не бити по НПЗ в РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next