Український військовий збив російську крилату ракету з кулемета

Український військовий збив російську крилату ракету з кулемета

Військовий Повітряних сил ЗСУ вранці 12 червня збив російську крилату, що прямувала на Київську область, за допомогою кулемета. 

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. 

Збити ворожу ракету з кулемета — завдання надзвичайно складне. Але відповідальність та розуміння того, що життя багатьох людей залежить від тебе, роблять неможливе, — заявив Сергій з позивним «Доктор Мом».

У цивільному житті чоловік працював медиком, але нині несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи.  Захисник розповів, як його підрозділ отримав команду «готовність» й він разом з побратимами негайно вирушили на позицію. Бійцям вдалося перехопити ракету, що прямувала на Київщину. 

По рації повідомили, що наша ціль вже близько. Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне — маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись, — додав військовий.

Український військовий збив російську крилату ракету з кулеметаПовітряні сили ЗСУ

Сергій наголосив, що емоції у той момент «переповнювали». У те, що дійсно збив ракету з кулемета, він повірив лише тоді, коли на власні очі побачив уламки. Водночас боєць вважає, що нічого особливого не зробив. 

Нагадаємо, З тимчасово окупованих територій повернули десятьох українських дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next