Окупанти вивезли чергову групу із 43 дітей з ТОТ Бердянська

Окупанти вивезли чергову групу із 43 дітей з ТОТ Бердянська

Окупанти продовжують вивозити українських дітей з ТОТ  на  «оздоровлення» та докладають всіх зусиль для їх перевиховання та стирання національної ідентичності!

Про це повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Стало відомо, що російські загарбники вивезли чергову групу із 43 дітей з тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області на так званий відпочинок до Чувашії, де вони, очевидно, піддаються інтенсивному культурному та ідеологічному впливу.

«Культурні обміни», «оздоровлення», концерти, майстер-класи, зустрічі з «героями» СВО мають на меті одне: зміцнення російського впливу на ТОТ. Це є частиною стратегії російської влади, спрямованої на прискорену асиміляцію українських дітей, стирання їхньої ідентичності та переведення з української національної групи у іншу, ‒ заявив Лубінець.

Окрім цього, РФ продовжує втручатися в освітній процес на ТОТ: керівники шкіл та дитячих садків проходять спеціалізовані курси підготовки для інтеграції українських дітей у російський освітній простір, школи забезпечують російською літературою та методичними матеріалами, аби виховати дітей у російському дусі.

Він додав, що такі дії є порушенням основоположних прав дитини та міжнародного права, включаючи Конвенцію ООН про права дитини.

Закликаю міжнародну спільноту, правозахисні організації та всі небайдужі сторони вжити дієвих заходів для захисту українських дітей, які вимушено опинилися під владою агресора. Україна продовжує боротьбу за повернення окупованих територій та відновлення прав і свобод своїх громадян, включаючи право дітей на виховання у власній ідентичності, ‒ наголосив Лубінець.

Нагадаємо, Поліція оголосила у міжнародний розшук фігурантів замаху на казахського журналіста у Києві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next