ЗСУ отримали експериментальну американську САУ Hawkeye

ЗСУ отримали експериментальну американську САУ Hawkeye

Україна отримала для випробовування в бойових умовах 105-мм САУ 2-CT Hawkeye від американської компанії AM General.

Про це заявив компанії Марк Еванс, повідомляє Defense Blog.

За словами Еванса, САУ Україна отримала ще у квітні цього року, а у перших числах травня її вже було випробувано на полі бою.

САУ була створена у 2019 році, а у 2021 році американська армія видала контракт на виробництво двох таких САУ безпосередньо для тестів.

Мобільна гаубиця Hawkeye відома своєю високою мобільністю та універсальністю. Її можна транспортувати різними засобами, включаючи літаки, гелікоптери, і навіть скинути з повітря. Стійкість платформи забезпечується чотирма гідравлічними стабілізаторами, що дозволяють здійснювати горизонтальне наведення 180 градусів і вертикальне наведення від -5 до +72 градусів. Система розрахована на екіпаж з чотирьох осіб, але за потреби нею можуть керувати лише двоє.

Дальність стрільби САУ стандартними боєприпасами становить 11,6 км, а реактивними снарядами — до 19,5 км.

Максимальна скорострільність становить вісім пострілів на хвилину протягом трьох хвилин, а постійна скорострільність – три постріли на хвилину.

Гаубиця може використовувати весь спектр боєприпасів калібру 105 мм, які є на озброєнні армії США.

Система управління вогнем включає в себе оптичний телескоп M137A2 і цифрову систему MG 9000. Ця цифрова система включає в себе інерціальну навігаційну систему LN-270 від Northrop Grumman, камеру прямого вогню DFS-02 від Sekai Electronics, Inc, S67-1575 -76 GPS-антену від Sensor Systems Inc, радар Weibul Scientific для вимірювання дульної швидкості та дисплей Mandus для навідника.

Нагадаємо, До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Loading...
Load next