Буданов: Ситуація на фронті буде складною щонайменше місяць

Буданов: Ситуація на фронті буде складною щонайменше місяць

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов, коментуючи перебіг подій на фронті, заявив, що «Армагеддону не буде», але ситуація досить складна і залишатиметься такою щонайменше місяць.

Про це він повідомив у інтерв’ю для The Philadelphia Inquirer.

Відповідаючи на запитання, чи можуть українські війська зупинити поточний російський наступ на сході, Буданов сказав: "Хороша новина полягає в тому, що ніякого Армагеддону не буде. Погана новина полягає в тому, що ситуація досить складна. Вона залишатиметься такою щонайменше місяць, і легшою не стане".

Як пише видання, очікується, що Москва буде тиснути на Україну з усіх сил напередодні ювілейного 75-го саміту НАТО, який відбудеться в середині липня у Вашингтоні, і до того, як США нададуть більше артилерійських снарядів та інших критично важливих поставок, які були затримані Конгресом.

Від початку війни Кремль намагається взяти під свій контроль весь східний Донбас. Ми зробимо все можливе, щоб не допустити цього і мінімізувати російські успіхи, ― сказав Буданов.

Він нагадав, що головною метою України залишається повна деокупація загарбаних Росією українських територій.

У нас немає іншого варіанту, окрім як повернути те, що було окуповано. Інакше стан війни триватиме вічно, ― пояснив Буданов.

Також він додав: "щодо постачання західної зброї Україні, він наголосив, що зараз це триває швидше, ніж кілька місяців тому, але потреби України дуже високі, тому для нас було стратегічно важливо, щоб постачання відновилося. Проте є питання обсягу".

За його словами, відповіддю України на чисельну перевагу держави-агресора є застосування військових технологій на полі бою, в яких Україна стала світовим лідером. Йдеться зокрема, про різні типи безпілотних систем та засоби радіоелектронної боротьби.

Технології матимуть досить важливий вплив у цій війні, ― сказав начальник ГУР МО України.

Як наголошується у матеріалі, технології є ключем до одного з найінтенсивніших проєктів Буданова: перенести війну на територію Росії за допомогою безпілотників далекого радіусу дії.

 Я виступав за це з перших днів війни, відкрито заявляючи, що поки війна йде на нашій території, вона не торкнеться Росії. Саме тому з весни 2022 року ми почали проводити значні операції на російській території, і ми йтимемо далі, чим більше ресурсів у нас буде для цього. І Росія почала це відчувати, ― сказав він.

Наразі вона ще не критична для Росії, але вона призвела до того, що середньостатистичний громадянин у європейській частині Російської Федерації напевно знає і відчуває, що війна йде, і він сам пережив деякі вибухи. Це впливає, навіть у невеликих масштабах, на їхній моральний стан.

Нагадаємо, До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next