Франція, Німеччина та Польща хочуть створити коаліцію із закупівлі далекобійної зброї для Європи

Франція, Німеччина та Польща хочуть створити коаліцію із закупівлі далекобійної зброї для Європи

Франція, Німеччина та Польща оголосили про плани об'єднатися для придбання високоточної зброї більшої дальності, щоб заповнити прогалину в європейських запасах, про яку стало відомо після початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це пише Reuters. 

Три країни заявили, що створять механізм для закупівлі зброї, зокрема крилатих ракет, до якого можуть приєднатися інші європейські держави.

Німецький міністр оборони Борис Пісторіус після зустрічі зі своїми французьким та польським колегами в Парижі зауважив, що зброя дальньої дії є серйозною прогалиною в можливостях Європи.

До саміту [НАТО] у Вашингтоні ми прагнемо об'єднати групу європейських країн-однодумців, які погоджуються заповнити цей розрив у середньо- та довгостроковій перспективі, — додав Пісторіус.

Першим офіційним кроком буде підписання групою листа про наміри на цьому саміті НАТО в липні. Глава Міноборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що лист має на меті оцінити, які можливості є у країн та компаній.

Нинішні європейські запаси крилатих ракет включають відносно старі та дорогі системи, зокрема це британський Storm Shadow, французький Scalp та німецький Taurus.

Нагадаємо, Актор "Піратів Карибського моря" Тамайо Перрі загинув через напад акули

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next