Німеччина, Польща та Франція проведуть спільні військові навчання у 2025 році

Німеччина, Польща та Франція проведуть спільні військові навчання у 2025 році

Країни так званого Веймарського трикутника – Німеччина, Польща та Франція – домовились провести спільні військові навчання на польській території у 2025 році.

Про це за підсумками переговорів у Парижі повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає RMF FM.

За словами голови польського Міноборони, переговори у Парижі призвели до трьох ключових домовленостей, одна з яких – спільні німецько-французько-польські навчання на території Польщі в наступному році.

Альянси Веймарського трикутника стають реальністю, – заявив він.

Також, сказав Косіняк-Камиш, Франція приєднається до ініціативи військової мобільності, яку ініціювали на початку року Польща, Німеччина та Нідерланди.

По-третє, країни Веймарського трикутника висловили підтримку посилення координаційної ролі НАТО у військовій допомозі України.

Західні прагнення України є максимально природними, і ми підтримуємо прагнення України приєднатися до ЄС, приєднатися до НАТО. Для того, щоб це стало можливим і реальним, Україна повинна досягти успіху, вона повинна бути сильною зараз, ми повинні бути успішними у боротьбі з Росією, – наголосив міністр оборони Польщі.

Нагадаємо, Зеленський: Центр спецоперацій «А» уразив 30 російських НПЗ, терміналів і нафтобаз

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький Багато європейських лідерів було спокушено путіним. Зараз вони шоковані, — Моравецький
Раніше Моравецький заявив, що Росія "не зможе знищити Україну, тому що покора – згода на знищення народу".
Loading...
Load next