З початку року росіяни випустили по Україні 2 277 дронів Shahed (ВІДЕО)

З початку року росіяни випустили по Україні 2 277 дронів Shahed (ВІДЕО)

З початку року, з 1 січня 2024 року, російські загарбники випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed, і сили протиповітряної оборони знищила близько 86% з них – 1953 БПЛА.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

За його словами, таких результатів вдалось досягти завдяки нарощенню бойових спроможностей мобільних вогневих груп Сил оборони України - це тисячі військовослужбовців, які майже щоночі виїжджають на вогневі позиції і б’ють ворожі БПЛА з усього наявного у них озброєння.

Створення мобільних вогневих груп – це вимушений крок Повітряних сил з початку російського вторгнення. Адже ворог постійно нарощує атаки великою кількістю засобів повітряного нападу – особливо це стосується ударних БПЛА. Нам довелось оперативно реагувати, збільшувати не лише кількість підрозділів мобільних вогневих груп, але і якість їхнього оснащення, - зазначив Олещук.

За його словами, стрілецька зброя, зенітні гармати, ПЗРК, що є на озброєнні МВГ, – модифіковані, мають додаткове обладнання, здатне забезпечувати гарний результат бойової роботи. Це прилади нічного бачення, тепловізори, оптика, лазерні указки, прожектори, засоби РЕБ, програмне забезпечення, автомобілі високої прохідності. Усе це дозволяє працювати по ворожих цілях більш ефективно та раціонально.

Більше 80% збитих "Шахедів" саме на рахунку мобільних вогневих груп Сил оборони України. Тож дякую усім, хто робить МВГ влучнішими – забезпечує необхідним обладнанням для результативної роботи! Це благодійні фонди, місцеві громади, волонтери та активісти, українці та світова спільнота, - додав Олещук.

Війна щоразу виходить на новий технологічний рівень, все більшої ваги набирають БПЛА різних типів, іде впровадження штучного інтелекту, удосконалюються мобільні вогневі групи.

На думку Олещука, із великою імовірністю, у їх складі з’являться оператори БПЛА-перехоплювачів та інше новітнє озброєння, зокрема бойові лазери.

Вранішні зведення від Повітряних сил у вигляді інфографіки, це не просто результати із десятками збитих "Шахедів", це потужні протиповітряні бої щоночі. До вашої уваги (на відео) кілька результативних та емоційних епізодів бойової роботи мобільних вогневих груп Повітряних сил, - зазначив Олещук.

Нагадаємо, Ірландія визначилась зі своїм кандидатом у нову Єврокомісію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next