Технічні засоби розвідки дають можливість вчасно виявляти ворожі ДРГ на кордоні - ОТУВ «Сіверськ»

Технічні засоби розвідки дають можливість вчасно виявляти ворожі ДРГ на кордоні - ОТУВ «Сіверськ»

Російські війська обстрілюють прикордоння Сумщини, застосовують диверсійно-рзвідувальні групи, аби сковувати дії Сил оборони та не давати можливості задіяти їх на інших напрямках.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОТУВ «Сіверськ» Вадим Мисник.

Ворог здійснює обстріли вздовж всієї лінії державного кордону, застосовуючи весь наявний арсенал озброєння. Вони іноді обстрілюють населений пункт навіть з танків, як вчора, застосовують ударні безпілотні літальні апарати, позавчора – РСЗВ-системи. Тобто вони намагаються обстрілювати населені пункти, цивільне населення вздовж всієї лінії кордону, тим самим тримаючи в напрузі і наші підрозділи, сковуючи їх, щоб ми утримували їх для виконання прикриття державного кордону, - повідомив Мисник.

Відповідаючи на запитання щодо застосування ворогом ДРГ, речник відзначив, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються, однак наразі точно говорити про наміри ворога складно, адже ситуація постійно змінюється.

Активність застосування ворогом ДРГ зберігається. Ми знаємо, що у них є такі підрозділи, але в кількісному показнику це поки що не проявляється, і ці цифри повної картини теж не дають. Ворог може готуватися до зміни тактики. Наші засоби технічні і повітряна розвідка, і наземна оптична розвідка дає можливість фіксувати висування ворога до кордону, своєчасно виявляти, давати відсіч і знищувати їх, – повідомив речник.

Нагадаємо, Ердоган звинуватив Ізраїль у намірі «поширити війну» на Ліван

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next