Справу «беркутівців», які допомагали окупувати Крим, передали до суду — ДБР

Справу «беркутівців», які допомагали окупувати Крим, передали до суду — ДБР

Правоохоронці завершили розслідування та передали до суду справу щодо екскомандира взводу севастопольського «Беркуту» та трьох колишніх співробітників цього підрозділу, які втекли зі зброєю з материкової частини України.

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, ця група «беркутівців» упродовж 2013 та 2014 років разом зі співробітниками з інших підрозділів «Беркуту» брала участь у силовій протидії акціям протесту. А їхній колишній командир вихвалявся у ЗМІ про участь в зачистці Майдану.

Колишні правоохоронці охороняли Адміністрацію президента України, для чого в ніч проти 21 лютого 2014 року отримали 40 автоматів Калашникова. Після втечі Віктора Януковича вони зі зброєю виїхали до Севастополя, а в Криму перейшли на службу росії та сприяли окупації півострова.

Як вказують слідчі, «беркутівці» були вдягнуті в українську форму та з привласненою зброєю чергували на штучно створених блокпостах усіх автошляхів, які вели з материкової частини до півострова. Водночас без жодних повноважень оглядали машини, перевіряли документи у громадян, які їхали до Криму, не допускали міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли росії окупувати територію Криму.

За даними слідства, на блокпостах експравоохоронці незаконно затримали активістів Майдану та журналістів, яких після знущань за їхні патріотичні погляди та переконання, передали військовим рф.

Колишнім “беркутівцям” вкрай не сподобалась наявність у дівчат українських прапорців та татуювання Небесної сотні. Лише завдяки висвітленню цієї ситуації у ЗМІ полонених через декілька днів було звільнено, — зазначають в ДБР.

Нагадаємо, У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна Суд закрив адміністративні провадження проти Тупицького за конфлікт інтересів і недекларування майна
Голосіївський районний суд Києва закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.
Loading...
Load next