Українця з Криму в РФ засудили до 18 років за «підготовку замаху» на Аксьонова

Українця з Криму в РФ засудили до 18 років за «підготовку замаху» на Аксьонова

Військовий суд РФ засудив до 18 років позбавлення волі жителя тимчасово окупованого Криму Ігоря Корчинського за «підготовку замаху» на Сергія Аксьонова, призначеного Росією керувати півостровом.

Про це повідомляє Радио Свобода.

За версією обвинувачення, 35-річний Корчинський планував підірвати автомобіль Аксьонова.

Замах мав відбутися торік у Сімферополі. Для цього, вказується у вироку, Корчинський нібито стежив за окупаційним чиновником та вивчав місцевість, де міг би проходити маршрут його автомобіля. Також, як додали в генпрокуратурі РФ, він отримав вибуховий пристрій через схованку.

Суд стверджує, що Корчинського було завербовано українськими спецслужбами, і взимку 2022-2023 рр. він нібито пройшов підготовку на базі СБУ в Запоріжжі.

Інші подробиці «підготовки замаху» не розкриваються, справа засекречена. 

Нагадаємо, Німеччина до кінця року поставить Україні ще чотири системи IRIS-T

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зривав дахи з будинків: на сході окупованого Криму смерч зруйнував 12 будівель Зривав дахи з будинків: на сході окупованого Криму смерч зруйнував 12 будівель
На території окупованого Російською Федерацією Криму потужний смерч пошкодив 6 будинків і 6 господарських будівель.
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next