Українського морпіха евакуювали з окупованої території

Українського морпіха евакуювали з окупованої території

Загін спеціальної розвідки Військо-морських сил України «Янголи» врятував із полону українського морського піхотинця. Для цього провели багатоетапну спеціальну операцію з евакуації.

Про це повідомили в пресслужбі українських ВМС.

29-річний морпіх Олександр потрапив до полону росіян під час виконання завдань. За півтора року ув’язнення він бачив тортури та знущання з українських полонених, а також сам ставав їхньою жертвою.

Тільки-но Олександр потрапив у полон, військові загону «Янголи» шукали способи, щоб його визволити. Для цього розробили багатоетапну операцію, у результаті якої Олександра успішно евакуювали з тимчасово окупованої території. З міркувань безпеки деталі операції не розкривають, ‒ заявили увідомстві.

Звільнений військовий зустрівся зі своєю мамою Ольгою, вчителькою української мови, в кабінеті командувача Військово-морських сил, віцеадмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на День морської піхоти, "Янголи" приїхали та пообіцяли його повернути. Минув рік — і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина, — сказала мати Олександра.

Морпіх став 69-ю людиною, яку «Янголи» успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, У застосунку Резерв+ вже оновили дані більш як 2 мільйони українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео) Пушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО (відео)
Крім того, стало відомо, що з ОРДЛО евакуювали уже понад 6 тисяч громадян.
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
Loading...
Load next