Британська розвідка: росія будує дороги на ТОТ, щоб вивозити з України більше корисних копалин

Британська розвідка: росія будує дороги на ТОТ, щоб вивозити з України більше корисних копалин

Однією із причин, чому Росія прагне покращити транспортні мережі на окупованій території України, є бажання видобувати більше українських корисних копалин.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Експерти зазначають, що українські урядові джерела вже давно наголошують на крадіжці Росією українських ресурсів із окупованих нею територій.

В Україні є поклади залізної руди, вугілля, титану, урану, марганцю, золота і літію – ресурсів, які майже напевно є жаданими для Росії, але також є потенційними цілями, оскільки РФ прагне зруйнувати економіку України, перекриваючи доступ і руйнуючи інфраструктуру, – заявили у відомстві.

У зведенні йдеться, що російський окупаційний чиновник у Запорізькій області раніше заявляв, що триваюча модернізація та будівництво автомобільних і залізничних транспортних сполучень із Росією покращить лінії сполучень не лише для військової логістики, але й для «експорту» зерна та корисних копалин.

Аналітики розвідки зауважили, що Росія продовжує видобуток корисних копалин на південь від Дніпрорудного у Запорізькій області та вивозить залізну руду залізницею. Потяги прямують через Крим Керченським мостом до Росії.

На думку розвідки, така діяльність не позбавлена ризику, оскільки потяги рухаються через райони, де, як відомо, діють українські партизани, які вже взяли на себе відповідальність за атаки.

Нагадаємо, Модифіковані росіянами ФАБ-500 дістають до будь-якої точки Харкова - Синєгубов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next