Український військовий корабель «Гетьман Іван Мазепа» проходить випробування в морі (ВІДЕО)

Український військовий корабель «Гетьман Іван Мазепа» проходить випробування в морі (ВІДЕО)

Багатоцільовий корабель класу корвет «Гетьман Іван Мазепа» Військово-морських сил України проходить ходові (державні) випробування в морі.

Про це повідомили у ВМС ЗСУ.

«Гетьман Іван Мазепа» — протичовновий корвет класу Ada, який будувала Туреччина для України у Стамбулі. Цей корабель має стати флагманом ВМС ЗСУ. Корвет Ada є типом протичовнових корветів прибережної зони. Такі кораблі є частиною проєкту MILGEM, розроблених насамперед для ВМС Туреччини. Для себе Анкара виготовила чотири таких кораблі.

Нагадаємо, Україна прагне отримати «незворотну» пропозицію про можливий вступ до НАТО – посол

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021 "Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021
У Міністерстві оборони України уточнили, що жоден документ не було викрадено в результаті злому інформаційних систем ЗСУ.
Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео) Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео)
Патрульний корабель ВМС Великої Британії прибережної зони Trent P224 сьогодні, 16 травня, увійшов в акваторію Чорного моря й прямує до порту Одеси.
За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання
Українські підрозділи ВМС, ДПСУ та Повітряних сил провели масштабні навчання щодо посилення оборони спільно з Державною прикордонною службою.
Loading...
Load next