Тайвань передає «Охматдиту» $200 тисяч на придбання медичних засобів

Тайвань передає «Охматдиту» $200 тисяч на придбання медичних засобів

Уряд Тайваню ухвалив рішення передати київській дитячій лікарні «Охматдит» 200 тисяч доларів США для придбання медичних засобів першої необхідності.

Про це йдеться в заяві тайванського МЗС.

8 липня Росія завдала авіаудару по столиці України Києву, спричинивши численні пошкодження національній дитячій лікарні «Охматдит» та вбивши й поранивши десятки ні в чому не винних дітей і дорослих. Міністерство закордонних справ рішуче засуджує звірства Росії з атаками на лікарні та вбивства дітей, - ідеться в заяві.

Зазначається, що від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну Тайвань передав на допомогу Україні близько 2,8 мільйона доларів США, з яких $1 мільйон на допомогу «Охматдиту» для придбання медичного обладнання і генераторів.

Після обстрілу російськими військами цієї лікарні Міністерство закордонних справ звернулося до представництва Тайваню в Польщі з проханням висловити співчуття українській стороні та повідомити про надання допомоги в розмірі 200 000 доларів США для забезпечення «Охматдиту» необхідними медичними засобами, - повідомили у відомстві.

Там підкреслили, що продовжать надавати необхідну допомогу Україні, постраждалим лікарням, хворим дітям та їхнім родинам.

МЗС вкотре закликало Росію поважати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України і якнайшвидше припинити агресію та відновити мир. Тайвань продовжуватиме… захищати універсальні цінності демократії, свободи, верховенства права та прав людини, - йдеться в заві.

Нагадаємо, Пенсійний фонд почав виплачувати нові види допомоги українцям

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next