Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована - Демченко

Наразі на кордоні з боку Білорусі переміщення техніки, особового складу підрозділів армії Білорусі чи російських підрозділів, активності диверсійно-розвідувальних груп не спостерігається.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю відмінна від кордону з Росією, бо по цьому напрямку обстановка повністю контрольована і поряд нашого кордону, і по той бік. Ми не бачимо ні переміщення техніки, ні особового складу чи підрозділів армії Білорусі, російських підрозділів, чи власне активності диверсійно-розвідувальних груп... Обстрілів також не фіксується, - поінформував він.

Речник ДПСУ зауважив, що саме завдяки відсутності вищезгаданих чинників українська сторона може активно нарощувати оборонні можливості, укріплювати в інженерному відношенні лінію кордону і прикордоння.

Водночас Демченко нагадав, що наразі у Росії на території Білорусі немає достатньої кількості особового складу або засобів для того, щоб здійснити вторгнення на територію України.

Хоч і є певна кількість російських військових на території Білорусі, але це більше такі підрозділи забезпечення, підрозділи логістики, які не можуть становити на даний момент загрозу нашій країні, - пояснив спікер.

За його словами, за тим, що відбувається по той бік кордону як на напрямку Білорусі, так і на напрямку кордону з Росією, постійно стежать підрозділи розвідки для того, щоб зрозуміти, наскільки ситуація може змінюватися і наскільки вона може бути загрозливою.

Нагадаємо, Польща не збиватиме російські ракети над Україною без рішення НАТО - глава Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото) Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото)
Під час робочого візиту у Волинську область міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео) На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео)
Вилучені боєприпаси та засоби ураження направлено на проведення вибухо-технічних експертиз.
Loading...
Load next