В Україні повідомили про підозру у катуванні людей двом ФСБшникам із Криму

В Україні повідомили про підозру у катуванні людей двом ФСБшникам із Криму

Двом працівникам ФСБ Росії у Криму повідомили про підозру за незаконне ув'язнення та катування людей на півострові. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру двом працівникам «Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополю», які незаконно затримали та катували кримчанина.

Зазначається, що дії підозрюваних кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України), та одному з них інкриміновано порушення недоторканності житла (ч. 1 ст. 162 КК України).

Прокуратурою встановлено, що у 2014 році колишні працівники СБУ в АР Крим перейшли на службу до «УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю», де реалізовували політику країни-агресора щодо придушення опору та переслідування нелояльного до окупаційної влади населення півострова.

Так, у лютому 2016 року, отримавши інформацію про активну громадську діяльність потерпілого, «силовики» незаконно проникли до його будинку у м. Ялта та провели там обшук.

Достовірно знаючи, що цивільне населення окупованого півострова знаходиться під захистом IV Женевської Конвенції 1949 року, підозрювані незаконно затримали та доставили громадянина до приміщення «УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю» для проведення допиту, поінформували в прокуратурі.

Погрожуючи фізичною розправою, «правоохоронці» змушували його зізнатися у приналежності до «терористичних організацій» та участі у «заборонених заходах».

Не отримавши потрібних показань, підозрювані прив'язали кримчанина до стільця та понад шість годин катували. Зокрема один з них накинув потерпілому на голову поліетиленовий пакет та неодноразово здійснював удушення, перекриваючи доступ повітря. Інший - вимагав підписати «необхідні документи».

У прокуратурі повідомили, що зазначені дії є порушенням законів та звичаїв війни. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Військові наразі не фіксують скупчення ворожих сил біля Чернігівщини та Сумщини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next