Окупанти перекинули до Енергодару бойовиків росгвардії та ФСБшників

Окупанти перекинули до Енергодару бойовиків росгвардії та ФСБшників
Російські загарбники повним ходом займаються окупацією тимчасово зайнятих ними міст.

Особливу активізацію роботи в цьому напрямку фіксують на Запоріжжі. За даними розвідки, російські терористи намагаються активно шукати підтримку серед жителів Енергодару, аби хоч якось встановити контроль над містом та пояснити його окупацію. Для цього загарбники вимикали зв'язок, захоплювали місцеві редакції та переналаштовували телевізійне мовлення. Повідомляє 24 канал.

Крім того, як і в інших захоплених містах у Запорізькій області, росіяни почали розповсюджувати серед людей пропагандистські листівки з фейковою інформацією.

Хоча загарбники й готувалися до окупації українських міст, вивчали соціологію та розробляли окремі методички, у них була вкрай хибна інформація про "ненависть людей до націоналістів".

Російські спецслужби вважали, що на сході та на півдні України люди буцімто "не підтримують фашистську владу". Словом, загарбники самі вірили у видумані ними ж наративи.

Так, після встановлення контролю над Енергодаром у місто увійшли так звані команди зачистки з Росгвардії та ФСБ. Вони займаються затриманням проукраїнських активістів, учасників акцій протестів та пошуком ветеранів АТО / ООС.

Крім того, терористи намагаються встановити, хто з жителів Енергодару записувався до тероборони.

Місцевим мешканцям загарбники пояснюють, що Росія "не воює проти народу" та "займається роззброєнням незаконних формувань". Також росіяни попри розстріли цивільних, постріли з танків по АЕС, намагаються розповідати про "братні народи".

Російські нелюди також закликають людей створити "народну міліцію" та навіть готові сплачувати зрадникам якісь гроші.

Повномасштабне російське вторгнення з бомбардуваннями міст, лікарень та цивільних об'єктів росіяни намагаються подати як "самозахист" від створених загроз. Але при цьому нелюди розповідають про те, що "ігнорування вимог окупантів" вважатимуть злочинним. Тобто фактично росгвардійці та ФСБшники намагаються застосовувати до українців свої закони та вимоги.

Нагадаємо, що удар по будівлі ОДА у Миколаєві: рятувальники дістали з-під завалів тіла трьох загиблих, 22 особи постраждали.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі
Сьогодні, 18 квітня, внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі загинув боєць ЗСУ Давід Шартава (David Shartava).
Loading...
Load next