Росіяни роздають паспорти дітям із ТОТ України на урочистих заходах, щоб змінити їхню ідентичність - Лубінець

Росіяни роздають паспорти дітям із ТОТ України на урочистих заходах, щоб змінити їхню ідентичність - Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що примусова паспортизація українських дітей на тимчасово окупованих територіях набуває дедалі загрозливіших масштабів.

Про це він повідомив у соцмережі.

Зокрема Лубінець зазначив, що дітям із ТОТ окупанти видають російські паспорти по-особливому урочисто. 

Іноді для цього їх везуть за тисячі кілометрів до Москви чи Санкт-Петербургу, іноді на місцях – під святкове підняття триколора, покладання квітів до пам’ятника "скорбящєй матєрі", коли з’їжджаються представники МВС РФ, Слідчого комітету і так звані ветерани локальних війн та збройних конфліктів, - написав він.

Омбудсман розповів, що таке нещодавно відбулося в тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області. Він наголосив, що надумана велич цього процесу покликана сформувати у дітей враження, що вони стають частиною чогось важливого, приховуючи справжні наміри та маніпулюючи їхньою свідомістю.  

Вкотре наголошую, примусова видача паспортів є спробою легітимізувати окупацію і насадити думку, що місцеве населення прийняло російське громадянство добровільно. Це спроба змінити національну ідентичність українських дітей та підпорядкувати населення окупованих територій, - додав Лубінець.

Нагадаємо, Зеленський: Україні для повного захисту потрібно 25 Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next