Стратегічний огляд оборонних закупівель офіційно затверджений на саміті НАТО - Міноборони

Стратегічний огляд оборонних закупівель офіційно затверджений на саміті НАТО - Міноборони

На 75-му саміті НАТО у Вашингтоні затверджений Стратегічний огляд оборонних закупівель України.  

Про це повідомила пресслужба МОУ.

Стратегічний огляд оборонних закупівель, розробку якого координувало Міністерство оборони України, затверджений офіційно на саміті Альянсу, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до угоди, укладеної між Україною та НАТО, оборонні закупівлі України розвиватимуться за допомогою рекомендацій, викладених у Стратегічному огляді, відповідно до найкращих євроатлантичних практик.

Директор Департаменту політики закупівель МОУ Гліб Канєвський наголосив, що стратегічний огляд оборонних закупівель включає 21 рекомендацію щодо підвищення ефективності забезпечення Збройних сил України як під час воєнного стану, так і в мирний час.

Основною цінністю Стратегічного огляду закупівель є те, що він має чіткі терміни реалізації, а отже, дозволить і українському суспільству, і міжнародним партнерам відстежувати успішність євроатлантичного поступу України, - зауважив він.

Ключові рекомендації огляду включають забезпечення взаємосумісності оборонних закупівель України та НАТО, розвиток довгострокового планування в закупівлях, удосконалення процедур укладання прямих угод та організації конкурсних закупівель, а також унормування рівня таємності оборонних закупівель. Також серед важливих елементів розвитку оборонних закупівель, що містить огляд, є провідна роль парламенту у питаннях цивільного демократичного контролю та механізму lessons-learned.

Рекомендації мають двосторонню природу співпраці – партнери з країн НАТО також вивчатимуть унікальний український досвід організації закупівель та логістики в умовах відсічі повномасштабного вторгнення, - зазначили у МОУ.

У міністерстві додали, що робота над оглядом тривала з березня 2024 року після урочистої конференції у Люксембурзі, де були сформовані спільні експертні групи з представників уряду України, Північноатлантичного альянсу та Агентства НАТО з підтримки та закупівель.

Нагадаємо, Зеленський: Україні для повного захисту потрібно 25 Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next