Сирський пояснив, як зупинити наступ росіян, які переважають чисельно

Сирський пояснив, як зупинити наступ росіян, які переважають чисельно

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що перебуває на найгарячіших ділянках Східного фронту. За його словами, росіяни не зважають на високий рівень втрат та продовжують штурми. А втім, генерал-полковник пояснив, як можна зупинити наступ ворога, що переважає чисельно.

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема. Сирський згадує, що потрібне:

  • ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів ще на дальніх підступах;
  • комплексне ураження противника перед переднім краєм;
  • стійке утримання підготовлених з інженерного погляду рубежів і позицій; 
  • максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких Україна, як зазначив головком ЗСУ, має перевагу.

Також головнокомандувач ЗСУ згадав, що в умовах «тотального дефіциту» зенітних ракет малої дальності треба опановувати нові способи знищення розвідувальних БпЛА. Йдеться про використання засобів РЕБ та FPV-дронів.

Здається, нічого нового. Водночас це потребує майстерності в застосуванні зброї та техніки, влучного вогню, маневру вогнем, силами та засобами — тобто якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань, — додав Сирський.

Тому, за словами головкома, цього разу він перевірив підготовку резервів до участі в бойових діях. Сирський зауважив, що заняття наближені до реальної бойової ситуації з використанням дронів для скидів та FPV-дронів для імітації дій противника.

Також Сирський зазначив, що зустрівся з кожним командиром бригади, які ведуть оборону на основних напрямках, та обговорив з ними поповнення втрат та забезпечення боєприпасами.

Нагадаємо, Шмигаль обговорив із держсекретарем Ватикану справедливий мир і повернення полонених

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next