Влада розраховує пройти опалювальний сезон на газі українського видобутку

Влада розраховує пройти опалювальний сезон на газі українського видобутку

Уряд розраховує пройти майбутній опалювальний сезон на газі власного видобутку і планує до листопада збільшити обсяг палива в газосховищах до понад 13 млрд кубометрів.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Ще один напрямок нашої енергостійкості – це збільшення видобутку власного газу. Як і минулого опалювального сезону, розраховуємо пройти зиму на газі власного, українського видобутку. У газосховища вже закачано понад 10 млрд куб. м газу. До листопада плануємо збільшити цей обсяг до понад 13 млрд кубометрів, - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що відновлювальні роботи на об’єктах енергетики проходять у постійному режимі, для цього також залучаються кошти. Зокрема, НЕК «Укренерго» отримало грант від ЄС у розмірі 100 млн євро на модернізацію, відновлення та захист підстанцій. Це частина європейської спецпрограми Ukraine Investment Facility, кошти надійдуть через німецький державний банк розвитку KfW.

Прем'єр-міністр також нагадав, що 20 липня стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії. Йдеться про кредити домогосподарствам під 0%, енергетичні кредити 5-7-9% для малого й середнього бізнесу, кредити для ОСББ під програму "ГрінДім".

Вже маємо успішні кейси. Видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції. Видані перші кредити фізичним особам. Очікуємо, що завдяки державній підтримці реалізуються тисячі подібних проєктів побудови розподіленої генерації, - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, В Італії знову сталося виверження вулкана Етна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Loading...
Load next