Зрадник, який передав ФСБ дані про тренувальний центр ЗСУ на Харківщині, отримав 15 років

Зрадник, який передав ФСБ дані про тренувальний центр ЗСУ на Харківщині, отримав 15 років

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України 15 років позбавлення волі отримав ще один навідник російських ракетних ударів по території Харківської області.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисник входив до агентурної мережі ФСБ, яку було нейтралізовано в обласному центрі у червні 2023 року. Тоді СБУ затримала всіх трьох учасників злочинної групи, які займалися коригуванням вогню по території Харкова і області.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як встановило розслідування, засудженим є 64-річний житель одного із селищ Харківського району, якого дистанційно завербувала ФСБ.

За її завданням агент розвідував інформацію про місце тимчасової дислокації тренувального центру Збройних сил України на території Харківської області, геолокації укріпрайонів та вогневих позицій українських військ, які обороняють обласний центр.

Для збору розвідданих він переміщувався по місту і області під виглядом водія таксі та випитував потрібну йому інформацію у пасажирів.

Комунікація з російською спецслужбою відбувалась через її зв’язкового - ще одного зрадника Олександра Слісаренка, який після захоплення Куп’янська був одним з керівників так званої «місцевої адміністрації РФ».

Для спілкування з ним агент використовував анонімний чат у популярному месенджері. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його співпраці з російськими загарбниками.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). У червні цього року за матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав ще один учасник агентурної групи ФСБ. По третьому фігуранту триває розслідування.

Нагадаємо, РФ за два роки так і не допустила ООН на місце теракту в Оленівці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next