До експлуатації у ЗСУ допустили майже 20 зразків гранатометів

До експлуатації у ЗСУ допустили майже 20 зразків гранатометів

Міністерство оборони допустило до експлуатації у Збройних силах України майже 20 зразків гранатометів із лютого 2022 року.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України майже 20 зразків гранатометів. Близько третини з них - вітчизняного виробництва, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, іноземні зразки представлені гранатометами виробництва оборонних концернів США, Німеччини, Туреччини, Канади та Швеції. Також бойові можливості підрозділів Збройних сил України посилили підствольні, ручні, автоматичні та багатозарядні напівавтоматичні гранатомети різних калібрів.

Більшість зразків цієї зброї мають калібр 40 мм. Проте є й потужніші - калібром 84 мм, зокрема, універсальний багаторазовий шведський гранатомет Carl Gustaf, - наголосили в пресслужбі.

За інформацією Міноборони, для стрільби з гранатомета Carl Gustaf використовують кумулятивні, осколково-фугасні, термобаричні, протифортифікаційні, димові й освітлювальні боєприпаси. Це універсальна та ефективна зброя проти бронетехніки та групових цілей ворога.

Нагадаємо, У Харкові працівник ТЦК за хабар та постійну знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників закладу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
П'ять порушень тиші на Донбасі: бойовики стріляли з гранатометів різних систем П'ять порушень тиші на Донбасі: бойовики стріляли з гранатометів різних систем
Унаслідок ворожих обстрілів жоден український військовий не постраждав.
Loading...
Load next