Латвія завершила будівництво паркану на кордоні із Білоруссю

Латвія завершила будівництво паркану на кордоні із Білоруссю

Паркан на латвійсько-білоруському кордоні майже 145 кілометрів завдовжки збудований. До кінця цього року триватимуть роботи з облаштування його супутньої інфраструктури.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM із посиланням на Державне акціонерне товариство Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), яке керує будівництвом.

Будівництво паркану на суходольних ділянках 112 кілометрів завдовжки завершилося торік. Цьогоріч тривало будівництво на водних ділянках. Зараз VNĪ продовжить роботу над необхідною супутньою інфраструктурою вздовж паркану, а також облаштуванням двох ділянок біля ріки Даугави та озері Річу, де паркан не передбачений.

Будівництво інфраструктури вздовж паркану включає облаштування дороги для патрулювання легким транспортом (приблизно 40 кілометрів), патрульні містки-стежки (15 кілометрів). Це, а також вже зроблена патрульна стежка на понтонах завдовжки 1,75 кілометра дозволять прикордонникам швидко потрапити у потрібне місце та контролювати те, що відбувається на кордоні.

Третій етап облаштування (Даугава, Річу) включає будівництво шести металевих вишок зв'язку, під'їзних шляхів і 16,7 кілометра доріг для патрулювання. Вже розпочато роботи зі зведення п'яти вишок і будівництва під'їзних шляхів до них. Це допоможе слідкувати за кордоном на ділянці у районі Даугави. Дорога вздовж озера Річу, будівництво якої також заплановане, дозволить прикордонникам оперативно переміщатися уздовж водойми, реагуючи на можливі порушення. Названі ділянки без зведення паркану планується облаштувати до літа 2025 року.

Крім того, східний кордон Латвії зміцнюють і у військовому плані - Міністерство оборони нещодавно повідомляло про «зуби дракона» і протитанкові їжаки, які там накопичуються у межах створення Балтійської лінії оборони.

Будівництво паркану та інфраструктури на латвійсько-білоруському кордоні та пов'язані з цим послуги та інші роботи коштують 125,35 млн євро.

Нагадаємо, У Харкові працівник ТЦК за хабар та постійну знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників закладу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next