МОЗ просить правоохоронців перевірити тендер на відбудову Охматдиту

МОЗ просить правоохоронців перевірити тендер на відбудову Охматдиту

Міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок щодо тендеру на відбудову дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, по якій російські війська завдали в липні ракетного удару.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Глава МОЗ нагадав, що 19 липня «Благодійний фонд «Охматдит» оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Охматдиту під той обсяг робіт, на які вже був зроблений дефектний акт.

За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь у проведені поточного ремонту вийшли 17 українських будівельних компаній, 14 з яких з’явилися для проведення конкурсу.

Кожного учасника оцінювали за п'ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід та цінова пропозиція.

За словами Ляшка, деякі компанії були «усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження».тендер

На підставі даних із відкритих джерел й аналізу документів, наданих учасниками конкурсу, робочій групі Охматдиту було рекомендовано обрати переможцем товариство з обмеженою відповідальністю «Буд-Технолоджі».

Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи. Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок, – заявив міністр.

Ляшко запевнив, що особисто він та його команда роблять усе для того, щоб процес був абсолютно прозорий.

Він пообіцяв також, що від моменту, коли з компанією-підрядником підпишуть договір, щодня буде оприлюднюватися публічний звіт щодо витрати зібраних на відбудову лікарні коштів.

Ми за максимальну прозорість і підзвітність, – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, У Євросоюзі набув чинності закон про штучний інтелект

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next