Австрія зафіксує у стратегії безпеки відмову від російського газу

Австрія зафіксує у стратегії безпеки відмову від російського газу

В коаліційному уряді Австрії дійшли згоди щодо фіксації в новій Стратегії безпеки поетапної відмови від поставок російського природного газу до 2027 року.

Про це повідомляє австрійська газета Kurrier.

Згідно з планами Єврокомісії, повна відмова від газу можлива задовго до 2030 року завдяки скороченню споживання газу, диверсифікації джерел постачання та розширенню внутрішньої відновлюваної енергетики за конкурентними цінами. Президентка Європейської комісії заявила про мету поетапної відмови від постачання російського природного газу в Європі до 2027 року. Австрія також віддана цим цілям, - цитує видання погоджений текст нової Стратегії безпеки.

Згідно з документом, поетапна відмова від російського газу "має відбуватися в рамках загальної стратегії трансформації енергетичної системи, яка однаковою мірою враховує декарбонізацію, безпеку постачання та доступність для домогосподарств, торгівлі та промисловості".

Зазначається, що поетапна відмова від російського газу була ключовою вимогою партії "Зелені" і останнім нерозв'язаним питанням у переговорах з Австрійською народною партією щодо нової Стратегії безпеки. Завершити роботу над текстом нового документа партнери по урядовій коаліції планували ще до кінця 2023 року.

Згідно з Kurrier, тепер федеральна канцелярія має фіналізувати нову стратегію з тим, щоб її можна було представити "найближчими тижнями". 

Нагадаємо, Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next