Філіппіни та В'єтнам провели у Південнокитайському морі спільні військові навчання

Філіппіни та В'єтнам провели у Південнокитайському морі спільні військові навчання

Філіппіни та В'єтнам провели перші спільні навчання берегової охорони у Південнокитайському морі, під час яких екіпажі суден двох країн обстріляли човен з водометів та імітували пошуково-рятувальну операцію

Про це повідомляє Reuters.

Ці навчання – черговий крок у нарощуванні військово-морської співпраці між Філіппінами та В'єтнамом, які вже давно відчувають тиск з боку Китаю через його територіальні претензії, ‒ зазначають у виданні.

Обидві країни стурбовані тим, що Китай посилює свою присутність в Південнокитайському морі, що може загрожувати свободі судноплавства та економічним інтересам регіону.

У навчаннях взяли участь 90-метровий корабель В'єтнаму CSB 8002 та філіппінське морське патрульне судно BRP Gabriela Silang. Екіпажі відпрацювали сценарії пожежогасіння, рятування та медичного реагування.

Наші навчання мають більше гуманітарний характер, - зазначив командир корабля BRP Gabriela Silang Лоуренс Роке. - Ми сподіваємося на проведення більшої кількості таких навчань, тому що море велике і багатьом буде потрібна допомога берегової охорони.

Нагадаємо, Reuters: Гарріс випереджає Трампа вже на 5% на виборах президента США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Loading...
Load next