ДБР викрило посадовців, які закупили неякісні аптечки для військових майже на ₴60 мільйонів

ДБР викрило посадовців, які закупили неякісні аптечки для військових майже на ₴60 мільйонів

Державне бюро розслідувань викрило 10 учасників закупок аптечок неналежної якості для військових, чим державі заподіяно шкоду на суму майже 60 млн грн.

Про це повідомило ДБР.

Працівники ДБР у взаємодії зі Службою безпеки України повідомили про підозру ексначальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям за фактом постачання неякісних військових аптечок.

Встановлено, що між навчальним центром та підприємцями було укладено вісім договорів на постачання 30 тис. 773 штук аптечок на загальну суму 58,5 мільйона гривень.

При цьому військові посадовці не проконтролювали якість поставлених аптечок, зазначили в ДБР. Згодом експертиза підтвердила, що аптечки не відповідають встановленим нормам, не мають належних компонентів, а наявні препарати – неналежної якості.

Таким чином застосування вмісту таких аптечок могло заподіяти шкоду здоров’ю наших військовослужбовців. Внаслідок постачання неякісної продукції державі було заподіяно шкоду на суму 58,5 млн грн.

Колишньому начальнику навчального центру повідомлено про підозру у бездіяльності військової влади (ч. 4 ст. 426 Кримінального кодексу України), начальнику медичної навчального центру – у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років.

Приватним підприємцям, які поставили неякісні аптечки, повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, Вже понад 40 тисяч українців перетнули кордон з російського боку за період повномасштабної війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next