СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, серед яких "підпільний" представник партії Шарія

СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, серед яких "підпільний" представник партії Шарія

Служба безпеки викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Зловмисники публічно підтримували збройну агресію рф та закликали до захоплення всієї території нашої держави.

Про це повідомляє СБУ.

На Миколаївщині затримано керівника підпільного осередку партії Шарія. Зловмисник намагався налагодити підривну діяльність прокремлівської «філії» у прифронтових районах області. Для цього він залучив п’ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, та створив власний Телеграм-канал.

Там фігуранти поширювали фейки російської пропаганди, в яких «відбілювали» воєнні злочини рашистів та виправдовували захоплення частини території України. Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК.

На Запоріжжі затримано місцевого жителя – представника російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України. На власній сторінці в «Однокласниках» він агітував до захоплення обласного центру та підняття прапора рф на місцевих держустановах.

На Тернопільщині викрито проросійську пропагандистку з Дніпра, яка приїхала на Тернопільщину і розповсюджувала у Телеграм-каналах дописи ексочільника забороненої партії Держава Дмитра Васильця.

Наразі затриманим повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Злочинні дії очільника підпільного осередку партії Шарія додатково кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до підривної діяльності на користь рф. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР викрило посадовців, які закупили неякісні аптечки для військових майже на ₴60 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next