Сили оборони використовують на фронті понад 30 собак-роботів, - Bild

Сили оборони використовують на фронті понад 30 собак-роботів, - Bild

Збройні сили України вже застосовують на фронті понад 30 собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance.

Про це пише Bild з посиланням на джерела.

BAD.2 - це компактні, міцні та маневрені сухопутні дрони на чотирьох лапах, яких веде оператор. Вони допомагають дістатися туди, куди не може потрапити повітряний дрон, наприклад всередину будівель або російських окопів.

У виданні кажуть, що собаки-роботи з відеокамерою розвідують околиці, виявляють міни-пастки та обчислюють пересування збройних сил Росії, що значно знижує ризик для українських розвідників.

За даними BILD, зараз на фронті ЗСУ використовує понад 30 собак-роботів BAD.2. Завдяки протитепловому камуфляжу від німецької фірми Concamo їх практично неможливо виявити.

Роботи безшумно крадуться по полю бою зі швидкістю до 15 км/год і діють у розташуванні противника в радіусі 3,5 км протягом максимум п'яти годин. Їхня вартість залежно від модифікації становить від 4 до 8 тис. євро. 

Нагадаємо, В Івано-Франківську вручили посмертні нагороди родинам полеглих захисників України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next