$60 млн: СБУ знищила на Запоріжжі російську радіолокаційну станцію

$60 млн: СБУ знищила на Запоріжжі російську радіолокаційну станцію

Військові контррозвідники СБУ у співпраці зі Збройними Силами України знищили в Запорізькій області радіолокаційну станцію "Каста", яка була очима російської ППО.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили та скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 "Каста-2Е2". Її вартість залежно від комплектації стартує від 60 млн доларів, - ідеться у повідомленні.

Фактично ця радіолокаційна станція була очима російської ППО, яка контролювала наш повітряний простір. Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував, - додали в СБУ.

Там зазначили, що попри спроби ворога замаскувати станцію військові контррозвідники із 13-го Головного управління СБУ змогли вистежити РЛС і навести на неї вогонь. Знищити систему вдалося за допомогою комплекту техніки для розвідки та вистежування ворожих РЛС (наземна станція до БПЛА, мікроавтобус, ноутбуки, живлення та звʼязок), придбаного за донати українців.

З початку повномасштабного вторгнення РФ різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки, резюмували у пресслужбі.

Нагадаємо, СБУ і НАБУ викрили ділків, які розікрали ₴12 мільйонів на динамічний захист для танків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next