У Києві виявили незаконний храм на території військової частини

У Києві виявили незаконний храм на території військової частини

Міністерство оборони під час проведення внутрішнього аудиту на території військової частини в місті Києві виявило факт незаконної реєстрації права приватної власності на храм.  

Про це повідомило оборонне відомство.

За даними Міноборони, власником незаконно зареєстрованого об'єкта виступила релігійна організація, пов'язана з православною церквою московського патріархату. Хоча відомство не вказує повної назви, схоже, йдеться про УПЦ МП.

Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів і техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб, — вважають там. 

Відомство у взаємодії з Міністерством юстиції оперативно усунуло порушення законності у сфері державної реєстрації.

Наразі храм передали Службі військового капеланства ЗСУ, де його використовуватимуть для задоволення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей.

У Міноборони наголосили на важливості дотримання законодавства України щодо прав на свободу совісті та віросповідання, однак зазначили, що незаконне оформлення нерухомого майна на землях оборони або територіях військових об'єктів — неприпустиме.

Нагадаємо, В одному з батальйонів рф на Курщині залишилося 30% боєздатного складу - "Атеш"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві блогерки курили вейп, пили алкоголь та задували свічки у церкві (відео) У Києві блогерки курили вейп, пили алкоголь та задували свічки у церкві (відео)
Декілька дівчат у церкві Різдва Христового у Києві на Подолі в ніч на Великдень курили, розпивали алкоголь у храмі і задували свічки.
Сильний ураган: в Києві дерево на смерть придавило 35-річну жінку Сильний ураган: в Києві дерево на смерть придавило 35-річну жінку
Шквальний вітер пронісся регіонами України 20 листопада. Наслідки негоди відчули, зокрема, мешканці центральних, північних та східних областей.
Loading...
Load next