ООН виділяє $30 млн на підтримку прифронтових регіонів України

ООН виділяє $30 млн на підтримку прифронтових регіонів України

Міністерство реінтеграції України та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у середу, 21 серпня, підписали меморандум про підтримку українських прифронтових регіонів на зиму.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Меморандум підписали віцепрем’єр-міністерка, міністерка реінтеграції України Ірина Верещук та представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг. Ним передбачено одноразові виплати у розмірі 21 тисячі гривень для вразливих домогосподарств для придбання твердого побутового палива.

Загальний бюджет програми становить 30 мільйонів доларів.

Зокрема, допомогою охоплять вразливі домогосподарства Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. Насамперед йдеться про домогосподарства у межах 10 кілометрів від лінії зіткнення або від кордону з РФ, – зазначили у міністерстві.

Ці 30 мільйонів доларів, як пояснює Мінреінтеграції, — частина великого пакета допомоги на 100 мільйонів доларів. Про це інформував Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві в липні цього року.

Нагадаємо, На Волині від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 93-річний пенсіонер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next