СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП), який очікував приходу окупантів на Вінниччину

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП), який очікував приходу окупантів на Вінниччину

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність ще одного клірика Вінницької єпархії УПЦ (МП).

 Про це повідомляє СБУ.

Йдеться про настоятеля храму Калинівського благочиння, який публічно виправдовував збройну агресію рф та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

 За матеріалами справи, у спілкуванні з вірянами протоієрей вихваляв путіна та закликав до підтримки рашистів. Також він поширював прокремлівські наративи серед прихожан релігійної громади через Телеграм.

 Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в регіоні.

 Під час обшуків у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 Фігурант перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Полювали" на заводи БПЛА на Дніпропетровщині: СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Loading...
Load next