Угорщина посилила вимоги для біженців з України - ВВС

Угорщина посилила вимоги для біженців з України - ВВС

В Угорщині набула чинності нова постанова уряду, яка посилює вимоги до біженців з України.

Про це повідомляє BBC.

Згідно з новим законом, право на державну підтримку, яка охоплює безкоштовне житло та базову щомісячну суму, зберігається лише в українців, чия остання офіційна адреса в Україні була в районі, у якому безпосередньо відбувалися бойові дії.

Новий закон обмежує державну підтримку українців тими, хто походить з частин України, які безпосередньо постраждали від бойових дій, спричинених вторгненням РФ, - йдеться у повідомленні.

Урядова постанова № 134 вносить зміни до законодавства, що діяло до 2022 року та до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, пишуть журналісти.

У списку, який щомісяця оновлюватиме уряд Угорщини, є 13 регіонів України.

Скільки з 31 тисячі українців, які мешкають в Угорщині, постраждають внаслідок нового закону, невідомо. Правозахисні групи кажуть, що найбільш уразливими є представники ромської етнічної меншини з найзахіднішої Закарпатської області, які все ще живуть у притулках, які тепер закриють.

Їхнє становище ускладнюється тим, що багато з них мають подвійне українсько-угорське громадянство. Видання стверджує, що "це робить їх непридатними для отримання притулку в інших країнах ЄС".

Нагадаємо, На Волині від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер 93-річний пенсіонер

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.
В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото) В Угорщині мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих є українці (фото)
Внаслідок аварії загинуло п'ятеро осіб - троє громадян Угорщини, один громадянин України та ще одна людина з подвійним угорсько-українським громадянством. Водій вантажівки, в яку в'їхав мікроавтобус, при цьому майже не постраждав.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Loading...
Load next