Таліби заборонили в’їзд до Афганістану спеціальному доповідачу ООН з прав людини

Таліби заборонили в’їзд до Афганістану спеціальному доповідачу ООН з прав людини

Таліби заборонили в'їзд до Афганістану призначеному Організацією Об'єднаних Націй спеціальному доповідачу Річарду Беннетту, звинувативши правозахисника у «поширенні пропаганди».

Про це повідомляє Reuters.

Беннетт був призначений Радою ООН з прав людини у 2022 році для моніторингу ситуації з правами людини в Афганістані після приходу до влади талібів роком раніше.

Беннетт раніше заявляв, що поводження талібів з жінками і дівчатами може бути прирівняне до злочину проти людяності. Наразі він перебуває за межами Афганістану, але кілька разів відвідував країну для вивчення ситуації.

Речник Міністерства закордонних справ адміністрації Талібану Абдул Кахар Балхі повідомив агентству Reuters, що Беннетт «не зміг отримати туристичну візу до Афганістану», тому що після «неодноразових прохань» до правозахисника «дотримуватися професіоналізму під час роботи», талібами було вирішено, що його звіти «ґрунтуються на упередженнях і шкодять інтересам Афганістану і афганського народу».

Речник адміністрації Талібану Забіхулла Муджахід раніше заявляв, що Талібан поважає права жінок відповідно до своєї інтерпретації ісламського права і місцевих звичаїв. Він заявив, що Беннетту не буде дозволено приїхати до Афганістану, що є рідкісним випадком публічної заборони на в'їзд іноземного посадовця.

ООН намагається знайти єдиний міжнародний підхід до боротьби з талібами. У червні високопосадовці ООН і посланці з 25 країн зустрілися з талібами в Катарі, але були розкритиковані правозахисними організаціями за те, що на зустрічі не були присутні афганські жінки і представники громадянського суспільства.

Місія ООН в Афганістані також працює з Кабула і займається моніторингом та звітуванням з питань прав людини.

Нагадаємо, Операція України на Курському напрямку стала серйозним ударом по наративу Путіна - Боррель

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ Бойовики "Талібану" погрожували відібрати український літак, - ЗМІ
Бойовики хотіли домогтися офіційного визнання від влади України. Таким чином операція щодо евакуації громадян з Афганістану тривала тиждень.
Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН
Крім того, життя майже 40 мільйонів афганців погіршилось навіть попри припинення бойових дій.
Оточили військову базу: в Афганістані таліби "заблокували" 12 військових з України Оточили військову базу: в Афганістані таліби "заблокували" 12 військових з України
Наразі українських військових, які працювали в Афганістані за приватним військовим контрактом не можуть евакуювати, оскільки члени угрупування "Талібан" оточили військову базу на якій вони знаходяться.
Loading...
Load next